- Ми нагодуємо чужих чоловіків, а хтось нагодує наших, - ось так говорять жінки на кухні одного з навчальних закладів Острожчини.
Дівчата-трудівниці вже виготовили більше 15000 банок домашніх м'ясних консерв. Для наших військових господині розробили фірмовий рецепт консервованих каш з м'ясом. А нещодавно вперше спробували приготувати консервовану тушковану картоплю з фаршем. Правда, звучить фантастично і дуже смачно, але наші земляки можуть все!
Острожанки зібралися і розпочали готувати консерви для військових спочатку вдома. Бували такі дні, що виготовляли по 700 банок вдень. Але готувати в таких розмірах у приватному будинку господиням було не зручно, тому наприкінці березня вони переїхали на кухню одного з дошкільних навчальних закладів Острога. Вони налагодили роботу, можна сказати, що тепер у них міні-цех по виготовленню м’ясних консерв. Кожен робить свій внесок в справу: одні миють банки, інші чистять і нарізаю овочі й м’ясо, хтось робить готову м’ясну масу, розподіляє її по тарам та старанно закатує. Під великим тиском консерви готуються в автоклавах.
Окрім м’ясних консерв ґаздині випікають пироги з різними начинками, сосиски в тісті, печуть печиво, роблять домашню згущонку та інші не менш смачні кулінарні вироби.
Це все вдалося за допомогою співпраці міської ради, підприємців, волонтерів та небайдужих жителів Острозької громади.
Ми щиро завдячуємо нашим господиням, які щодня працюють не покладаючи рук та наближають нас до перемоги. Кожна приготовлена з любов’ю Вами страва дозволяє нашим військовим відчути материнське тепло й ласку та нагадати за, що ми боремося.
Ctrl
Enter
Знайшли помилку
Виділіть та натисніть Ctrl+Enter